Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και φέτος και στις περισσότερες γειτονιές ήδη ετοιμάζονται τα σύνεργα για το ψήσιμο. Πρόκειται για τη μέρα που το κρέας έχει την “τιμητική” του.
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Στις περισσότερες γειτονιές ήδη ετοιμάζονται τα σύνεργα για το ψήσιμο, αφού πρόκειται για τη μέρα που το κρέας έχει την “τιμητική” του. Ό,τι και να έχετε προγραμματίσει για αύριο, σίγουρα το κρέας δε μπορεί να καταναλωθεί σκέτο, αλλά χρειάζεται και τα κατάλληλα συνοδευτικά.
Εκτός από πατάτες (καλύτερα να τις βάλεις στο φούρνο για να μην «ξημερώσεις» πάνω από το τηγάνι), η σαλάτα είναι ακόμα ένα απαραίτητο συστατικό για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης! Μέρα που είναι, καλό είναι να αποφύγεις την κλασική «χωριάτικη» και να επιλέξεις κάτι που ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση. Δες, στη συνέχεια, την καλύτερη σαλάτα που θα συνοδεύσει την ασύστολη κρεατοφαγία!
Υλικά
1 μαρούλι
1 λόλα
10 ντοματίνια
λίγη ρόκα
4 αποξηραμένα σύκα
1 ρόδι
Μερικά κάστανα βρασμένα (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα
200 γρ. γιαβιέρα σε κυβάκια
Για το dressing
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
τριμμένο πιπέρι
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.