Για μια εξαιρετική μαρινάδα για αρνί, που θα του δώσει πλούσια γεύση και θα το κρατήσει ζουμερό, θα χρειαστείς τα ακόλουθα υλικά:
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι λεμόνι (χυμός από περίπου 2 λεμόνια)
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά της σούπας ξηρό θυμάρι)
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
Προετοιμασία:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε τον δυόσμο, τη ρίγανη, το σκόρδο, και το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά τα βότανα μέσα στο μίγμα του λαδιού και του λεμονιού για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά τη μαρινάδα.
- Βάλτε το αρνί στο μπολ με τη μαρινάδα ή ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το αρνί σε ένα σακουλάκι zip lock για να μπορείτε να την κουνήσετε εύκολα.
- Αφήστε το αρνί να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, καλύτερα όμως είναι να παραμείνει για μια νύχτα για να αποκτήσει βαθιά γεύση.
Αυτή η μαρινάδα θα δώσει στο αρνί μια παραδοσιακή, μεσογειακή γεύση και θα το κάνει ιδιαίτερα ζουμερό και αρωματικό. Καλή επιτυχία με το ψήσιμο!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;