Για μια εξαιρετική μαρινάδα για αρνί, που θα του δώσει πλούσια γεύση και θα το κρατήσει ζουμερό, θα χρειαστείς τα ακόλουθα υλικά:

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι λεμόνι (χυμός από περίπου 2 λεμόνια)
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά της σούπας ξηρό θυμάρι)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι

Προετοιμασία:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  2. Προσθέστε τον δυόσμο, τη ρίγανη, το σκόρδο, και το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά τα βότανα μέσα στο μίγμα του λαδιού και του λεμονιού για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  3. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά τη μαρινάδα.
  4. Βάλτε το αρνί στο μπολ με τη μαρινάδα ή ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το αρνί σε ένα σακουλάκι zip lock για να μπορείτε να την κουνήσετε εύκολα.
  5. Αφήστε το αρνί να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, καλύτερα όμως είναι να παραμείνει για μια νύχτα για να αποκτήσει βαθιά γεύση.

Αυτή η μαρινάδα θα δώσει στο αρνί μια παραδοσιακή, μεσογειακή γεύση και θα το κάνει ιδιαίτερα ζουμερό και αρωματικό. Καλή επιτυχία με το ψήσιμο!