Τα γλυκά ψυγείου με βάση τα μπισκότα Πτι Μπερ αποτελούν μια εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία επιδορπίων εδώ και δεκαετίες. Τα έχουμε συνδυάσει κυρίως με το καλοκαίρι, η αλήθεια είναι όμως ότι με μερικές απλές προσθήκες μπορούν τέλεια να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του χειμώνα. Το μυστικό είναι να εντάξουμε στην παρασκευή τους υλικά συνδυασμένα με τους κρύους μήνες, όπως είναι τα πορτοκάλια ή η σοκολάτα. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και φτιάξε σήμερα ένα απολαυστικό γλυκό με μπισκότα χωρίς ταλαιπωρία.
Υλικά
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου
3 φλ. γάλα
3 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 φλ. ζάχαρη
τρούφα
Εκτέλεση
Σε ένα πιρέξ βάζουμε μία στρώση Πτι-μπερ THiNS Βουτύρου Αλλατίνη, αφού τα βουτήξουμε πρώτα σε λίγο γάλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια γάλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε άλλη μία στρώση. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 1 φλυτζάνι ζάχαρη και 3 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Ολοκληρώνουμε προσθέτωντας τρούφα σοκολάτας. Στο τέλος, τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τα νέα Πτι-μπερ THiNS Βουτύρου, που είναι φτιαγμένα με 100% αγνό βούτυρο. Πρόκειται για μια ανανεωμένη προϊοντική πρόταση της μάρκας ΑΛΛΑΤΙΝΗ, που ενισχύει την κλασική σειρά μπισκότων που αγαπήσαμε από παιδιά, για τη μοναδική τους γεύση. Αγκαλιάζοντας την πολύτιμη κληρονομιά τους, τα Πτι-μπερ THiNS Βουτύρου, σε πιο λεπτή εκδοχή, έχουν τύπωμα με διαφορετικά μηνύματα καλοσύνης, για να μας φτιάξουν τη ημέρα και τη διάθεσή μας.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.