Φτιάξτε αυτή την απλή τάρτα το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους. Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα για ένα γρήγορο γεύμα.

Συστατικά

  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 βάζο έτοιμο πέστο
  • 5 ώριμες ντομάτες δαμάσκηνο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • νιφάδες θαλασσινού αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σακούλα σαλάτα με βότανα
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κσ χυμό λεμονιού

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  2. Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τρυπήστε παντού με ένα πιρούνι, αφήνοντας ένα περίγραμμα 2 εκ. γύρω από την άκρη.
  3. Απλώνουμε το βάζο με το πέστο πάνω από τη βάση ζαχαροπλαστικής, προσέχοντας να μην καλύψει το περίγραμμα. Στη συνέχεια, απλώστε τις ντομάτες πάνω από το πέστο, επικαλύπτοντας ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι το περίγραμμα της ζύμης να γίνει τραγανό και χρυσό και οι ντομάτες να μαλακώσουν.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Για να σερβίρετε κόβετε την τάρτα σε φέτες. Τοποθετούμε τη σαλάτα στο κέντρο κάθε πιάτου σερβιρίσματος και από πάνω βάζουμε μια φέτα τάρτας. Τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πανεύκολη Τάρτα με Φιστίκι Αιγίνης και Λευκή Σοκολάτα