Η πίτσα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φαγητά, όχι μόνο για τους Ιταλούς, αλλά για μικρούς και μεγάλους παγκοσμίως. Η παρασκευή της στο σπίτι είναι δέκα φορές καλύτερη. Μπορεί να προετοιμαστεί εύκολα, με απλά υλικά και σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς φούρνο. Η συνταγή που ακολουθεί είναι γρήγορη και θα σε εκπλήξει το αποτέλεσμα ευχάριστα. Δοκίμασε σήμερα να φτιάξεις υπέροχη πίτσα Μαργαρίτα και απόλαυσέ τη μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Υλικά για τη ζύμη

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για την πίτσα

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

250 γρ. κονκασέ και 4 κ.σ χυμό ντομάτας

φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

50 γρ. τυρί που λιώνει

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κονκασέ και το χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε στο τηγάνι για άλλα 5-10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη, προσθέτοντας τα φύλλα βασιλικού.

Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ανοίγουμε στο κέντρο μια τρύπα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε 6-7 κ.σ χλιαρό νερό, ώστε να μπορούμε να πλάσουμε τη ζύμη. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να ανοίξουμε τη ζύμη στο μέγεθος του τηγανιού μας. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και απλώνουμε τη ζύμη, στρώνοντάς τη καλά. Ψήνουμε 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τη γυρνάμε και κάνουμε το ίδιο. Όταν γίνει η βάση, προσθέτουμε τη σάλτσα και το τυρί. Ζεσταίνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.