Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, κανένα πιάτο δεν είναι πιο ταιριαστό από μια καλομαγειρεμένη σούπα. Σίγουρα έχεις πειραματιστεί με αρκετές παραδοσιακές συνταγές, όμως τι θα έλεγες σήμερα να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη κρεατόσουπα της Ουγγαρίας, τη διάσημη Goulash;
Υλικά
ελαιόλαδο
1/2 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κρεμμύδι κομμένο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα
3 1/2 φλυτζάνια ζωμό βοδινού
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
450 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
Για το σερβίρισμα
Sour cream
σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την πάπρικα και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Συμπληρώνουμε το ζωμό και τα ντοματάκια, ανακατεύοντας για να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι το φαγητό έτοιμο, το σερβίρουμε με sour cream, σχοινόπρασο και φρυγανισμένο ψωμί.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.