Τέλειο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα γλυκα ως επικάλυψη, να δώσει γεύση σε ένα γιαούρτι ή να το απολαύσουμε και σκέτο.

Συστατικά:

  • 300 γρ ροδοπέταλα από εκατόφυλλα τριαντάφυλλα
  • 1 κουτ. σούπας ξινό
  • 1200 γρ ζάχαρη
  • 200 ml χυμό λεμονιού
  • 600 ml νερό

Μέθοδος:

  1. Με προσοχή αφαιρούμε τα ροδοπέταλα πετώντας τυχόν μαραμένα ή χαλασμένα.
  2. Πλένουμε τα πέταλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε μια λεκάνη με το ξινό για 3 ώρες και μετα ξεπλένουμε.
  3. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα με διπλό πάτο τοποθετούμε εναλλάξ τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη τρίβοντας τα με τα χέρια μας. Αφήνουμε 2-3 ώρες.
  4. Φέρνουμε την κατσαρόλα σε θερμοκρασία βρασμού προσθέτοντας το νερό και το λεμόνι.
  5. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα ροδοπέταλα (όχι να λιώσουν) και να δέσει το σιρόπι μας. Εγώ δουλεύω με θερμόμετρο και εμπειρικά. Έτοιμο ήταν όταν το θερμόμετρο έδειχνε 105 βαθμούς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία!