Μια υπέροχη γλυκιά σάλτσα σύκο για πάνω από το παγωτό ή το γιαούρτι. Έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο και απολαυστική για κάθε γούστο!
Υλικά:
- 500γρ φρέσκα σύκα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
- Κανέλα ή βανίλια για αρωματισμό (προαιρετικά)
- Σερβίρετε με παγωτό ή γιαούρτι, αν θέλετε.
Εκτέλεση:
- Ξεβγάλτε καλά τα σύκα και αφαιρέστε τους κοτσάνες. Κόψτε τα σύκα σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε τα σύκα, τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού.
- Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να βράσει.
- Μειώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήστε να βράζει το μείγμα για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι τα σύκα να μαλακώσουν και η σιρόπι να πήξει ελαφρώς. Ανακατεύετε περιοδικά.
- Αν θέλετε, προσθέστε το μέλι και το αρωματικό της επιλογής σας (κανέλα ή βανίλια) και ανακατέψτε καλά.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Σερβίρετε τα σύκα με το σιρόπι τους σε πιάτα ή μπολ, μόνα τους ή πάνω από παγωτό ή γιαούρτι.
Αυτή η συνταγή είναι πολύ ευέλικτη, οπότε μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;