Τα γιουβαρλάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που συνήθως απολαμβάνουμε με αυγολέμονο. Ωστόσο, η προσθήκη ταχινιού στη συνταγή προσφέρει μια υπέροχη και υγιεινή παραλλαγή, με πλούσια γεύση και μοναδική υφή. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο και νόστιμο, αυτή η συνταγή είναι για σένα!

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμάς (μισό μοσχαρίσιος, μισό χοιρινός)
  • 1/2 φλ. ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζωμός λαχανικών ή κότας
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1/2 φλ. ζωμός
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Δημιουργούμε τα γιουβαρλάκια: Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
  3. Μαγειρεύουμε τα γιουβαρλάκια: Ρίχνουμε τον ζωμό στη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά.
  4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ταχίνι, τον ζωμό και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά, συνοδευμένα με τη σάλτσα ταχινιού και, αν θέλουμε, λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα.

Αυτά τα γιουβαρλάκια με ταχίνι συνδυάζουν τη φρεσκάδα του λεμονιού με τη γεύση του ταχινιού, προσφέροντας ένα πιάτο που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.