Η μυρωδιά της συνταγής ζεστού κρασιού είναι αρκετή για να κάνει το σπίτι να «μυρίσει» χριστουγεννιάτικο και εορταστικό κλίμα. Για να φτιάξετε ζεστό κρασί απλά να του δώσετε ένα γρήγορο βράσιμο και στη συνέχεια να σιγοβράσει για να βγουν όλες αυτές οι υπέροχες γεύσεις μπαχαρικών και εσπεριδοειδών.
Συστατικά
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 3 λεμόνια
- 12 γαρύφαλλα
- 2 κλημεντίνες
- 2 x 750 ml μπουκάλια κόκκινο κρασί
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 150g άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
- κονιάκ, για γεύση (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Ξεφλουδίστε προσεκτικά, με πολύ λεπτό το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα λεμόνια χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή. Στύψτε το χυμό και κρατήστε το στην άκρη.
- Κολλήστε τα γαρίφαλα μέσα στις κλημεντίνες.
- Ρίξτε το κρασί, 1,2 λίτρα κρύο νερό, τη φλούδα και τους χυμούς εσπεριδοειδών σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τις κλημεντίνες με γαρύφαλλο και τα ξυλάκια κανέλας. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Ανακατεύετε σταδιακά τη ζάχαρη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μέχρι το ζεστό κρασί να γλυκάνει κατά τις προτιμήσεις σας (μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ζάχαρη).
- Σουρώνετε το κρασί και σερβίρετε ζεστό σε φλιτζάνια.
Καλές γιορτές και καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;