Η μυρωδιά της συνταγής ζεστού κρασιού είναι αρκετή για να κάνει το σπίτι να «μυρίσει» χριστουγεννιάτικο και εορταστικό κλίμα. Για να φτιάξετε ζεστό κρασί απλά να του δώσετε ένα γρήγορο βράσιμο και στη συνέχεια να σιγοβράσει για να βγουν όλες αυτές οι υπέροχες γεύσεις μπαχαρικών και εσπεριδοειδών.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 3 λεμόνια
  • 12 γαρύφαλλα
  • 2 κλημεντίνες
  • 2 x 750 ml μπουκάλια κόκκινο κρασί
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 150g άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
  • κονιάκ, για γεύση (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Ξεφλουδίστε προσεκτικά, με πολύ λεπτό το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα λεμόνια χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή. Στύψτε το χυμό και κρατήστε το στην άκρη.
  2. Κολλήστε τα γαρίφαλα μέσα στις κλημεντίνες.
  3. Ρίξτε το κρασί, 1,2 λίτρα κρύο νερό, τη φλούδα και τους χυμούς εσπεριδοειδών σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τις κλημεντίνες με γαρύφαλλο και τα ξυλάκια κανέλας. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Ανακατεύετε σταδιακά τη ζάχαρη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μέχρι το ζεστό κρασί να γλυκάνει κατά τις προτιμήσεις σας (μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ζάχαρη).
  4. Σουρώνετε το κρασί και σερβίρετε ζεστό σε φλιτζάνια.

Καλές γιορτές και καλή απόλαυση!