Γιορτές σημαίνουν μαγικά αρώματα και γεύσεις που μένουν αξέχαστες. Τι καλύτερο από ένα ζουμερό ρολό γαλοπούλας με γέμιση κάστανο και μια ανάλαφρη σάλτσα πορτοκαλιού για να εντυπωσιάσεις την οικογένεια και τους φίλους σου στο γιορτινό τραπέζι; Αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή θαλπωρή με μια μοντέρνα πινελιά, προσφέροντας γεύση που θα λατρέψουν όλοι.

Υλικά

Για το ρολό γαλοπούλας:

  • 1 φιλέτο στήθος γαλοπούλας (περίπου 1 κιλό)
  • 300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζεις τη γέμιση:
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτεις τα κάστανα, τις σταφίδες, το μήλο, το κρασί, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζεις για 5 λεπτά.
  • Αφήνεις τη γέμιση να κρυώσει.
  1. Ετοιμάζεις το ρολό:
  • Ανοίγεις το φιλέτο γαλοπούλας σαν “βιβλίο” και το χτυπάς με έναν πλάστη ώστε να γίνει πιο λεπτό.
  • Απλώνεις τη γέμιση ομοιόμορφα και τυλίγεις σε ρολό. Δένεις με σπάγκο ή στερεώνεις με οδοντογλυφίδες.
  • Βάζεις το ρολό σε ταψί, αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις στους 180°C για 1,5 ώρα, καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο τα πρώτα 45 λεπτά.
  1. Φτιάχνεις τη σάλτσα:
  • Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνεις το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το ξύσμα.
  • Διαλύεις το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτεις στη σάλτσα. Ανακατεύεις μέχρι να πήξει. Στο τέλος, προσθέτεις το βούτυρο.
  1. Σερβίρεις:
  • Κόβεις το ρολό σε φέτες, περιχύνεις με τη σάλτσα πορτοκαλιού και συνοδεύεις με πατάτες φούρνου ή πουρέ.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.