Οι γεμιστές πατάτες είναι πάντα μια αγαπημένη επιλογή, αλλά αυτές οι διπλά γεμιστές πατάτες ανεβάζουν τον πήχη! Με πλούσια υλικά, τέλεια υφή και μια ευχάριστη τραγανή κρούστα, θα γίνουν το απόλυτο συνοδευτικό για κάθε τραπέζι – είτε καθημερινό είτε γιορτινό. Ακολουθήστε τη συνταγή και ετοιμαστείτε για μαγεία στο πιάτο!

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες φούρνου
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τριμμένο τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα (ή γιαούρτι)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία πατάτας: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Πλένετε καλά τις πατάτες, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι και τις ψήνετε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Κοπή και γέμιση: Όταν οι πατάτες κρυώσουν λίγο, κόψτε τις κατά μήκος στη μέση και αφαιρέστε προσεκτικά τη σάρκα, αφήνοντας λίγη γύρω από τη φλούδα για σταθερότητα.
  3. Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά. Σε ένα μπολ, λιώστε τη σάρκα της πατάτας με το βούτυρο, προσθέστε το σοταρισμένο μείγμα, την ξινή κρέμα, το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  4. Γέμισμα και ψήσιμο: Γεμίστε τις φλούδες των πατατών με το μείγμα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήστε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί.
  5. Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Μικρό μυστικό επιτυχίας

Μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά υλικά, όπως ψιλοκομμένη πιπεριά, μανιτάρια ή ακόμα και πικάντικα αλλαντικά για έναν πιο τολμηρό συνδυασμό γεύσεων!

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.