Για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο, σας προτείνουμε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής για γεμιστές μελιτζάνες. Αυτή η εκδοχή περιλαμβάνει ένα πλούσιο μείγμα κιμά και μια κρεμώδη σάλτσα φέτας, προσφέροντας μια μοναδική γεύση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και αφαιρέστε μέρος της σάρκας τους, αφήνοντας ένα περίγραμμα περίπου 1 εκ. Αλατίστε τις και αφήστε τις να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 25 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες κονκασέ, ανακατέψτε καλά και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Γεμίστε τις μελιτζάνες με τον κιμά και ψήστε για ακόμα 15 λεπτά.
  6. Ανακατέψτε τη φέτα, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Ρίξτε την κρέμα πάνω από τις γεμιστές μελιτζάνες και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
  7. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση και χρόνια πολλά!

Διάβασε επίσης:

Μελιτζάνες Ψητές με Φέτα και Τοματίνια

Leave a Reply

Your email address will not be published.