Τα ζυμαρικά αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές πιάτων για κάθε ηλικία. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, δε μπορούμε να αρκεστούμε σε μια απλή μακαρονάδα με σάλτσα. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο εκλεπτυσμένο, δοκίμασε τη συνταγή που ακολουθεί και εντυπωσίασε κάθε παρευρισκόμενο.
Τι θα χρειαστείς:
- 2 πακέτα ραβιόλι γεμιστά με τυρί
- 75 γρ. βούτυρο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. κουκουναρόσποροι καβουρδισμένοι
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ραβιόλι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε 2 κουταλιές από το νερό που τα βράσαμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σοτάρουμε στο βούτυρο. Ρίχνουμε 2 κουταλιές κουκουναρόσπορους μέσα στο τηγάνι και στη συνέχεια τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, προσθέτουμε flakes παρμεζάνας για πιο έντονη γεύση.
Διαβάστε επίσης:
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και πλιγούρι | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.