Η ψαρόσουπα ή αλλιώς κακαβιά είναι η τέλεια επιλογή για τον χειμώνα! Από τα πιο θρεπτικά φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Συστατικά:
- 1 κιλό φιλέτα ψαριού (κάθε σφιχτό λευκό ψάρι θα λειτουργήσει)
- 4 φλιτζάνια ζωμός ψαριού ή ζωμός κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα λαχανικά (όπως καρότα, σέλινο και κρεμμύδι)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός ή θυμάρι) για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέστε τα φιλέτα ψαριού στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα, περίπου 5-7 λεπτά.
- Βγάζετε το ψάρι από την κατσαρόλα και με ένα πιρούνι ξεφλουδίζετε το ψάρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
- Επιστρέφουμε το ψάρι στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Ρίξτε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, αν θέλετε.
Απολαύστε τη ψαρόσουπα σας!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;