Αν και δεν χρειάζομαι μια ειδική περίσταση για να φτιάξω αυτά τα μικρά γλυκάκια, θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο τραπέζι για την Πρωτομαγιά.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
  • Πορτοκαλί χρώμα τροφίμων
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
  • Πορτοκαλί χρώμα τροφίμων

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 150°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι αμυγδάλου. Αφήνω στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε την κρέμα ταρτάρ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  4. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη ενώ χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  5. Προσθέστε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρωστικής τροφίμων στο μείγμα με το ασπράδι και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε απαλά το μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου στο μείγμα της μαρέγκας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσέξτε να μην ανακατευτεί υπερβολικά, καθώς το κουρκούτι πρέπει να είναι πηχτό αλλά να ρέει.
  7. Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή άκρη με το κουρκούτι macaron. Τοποθετήστε το κουρκούτι στο έτοιμο φύλλο ψησίματος σε μικρούς κύκλους, περίπου 1,5 ίντσας σε διάμετρο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ κάθε κύκλου.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού πάνω από κάθε κύκλο.
  9. Χτυπήστε το φύλλο ψησίματος σε μια επίπεδη επιφάνεια μερικές φορές για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  10. Αφήστε τα μακαρόν να καθίσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή φλούδα στην κορυφή των κελύφους.
  11. Ψήνετε τα μακαρόν στον προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν, αλλά να έχουν λίγη δόση όταν τα αγγίζετε απαλά.
  12. Αφήστε τα μακαρόν να κρυώσουν εντελώς στο ταψί πριν τα αφαιρέσετε προσεκτικά.
  13. Για να φτιάξετε τη γέμιση, χτυπήστε σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη. Προσθέστε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρωστικής τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  14. Συνδυάστε τα κελύφη macaron με παρόμοια μεγέθη και περάστε μια κούκλα από τη γέμιση στην επίπεδη πλευρά ενός κελύφους. Σάντουιτς απαλά με το άλλο κέλυφος.
  15. Φυλάξτε τα μακαρόν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Απολαύστε τα υπέροχα πορτοκαλί μακαρόν σας!