Μια παραδοσιακή συνταγή με διαφορετικό τρόπο και αρκετή σοκολάτα! Ναι, γιατί καλή η συνταγή της γιαγιάς σου όμως μήπως πρέπει να την πας ένα βήμα παραπέρα; Για δες λοιπόν μια σοκολατένια συνταγή για μπακλαβά και σίγουρα θα φας και δεύτερο κομμάτι.

Υλικά

170 gr τσιπ μαύρης σοκολάτας
1 φλιτζάνι φιστίκια
1 φλιτζάνι πεκάν
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

Σιρόπι μελιού
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
Λίγη κανέλα
Λίγο αλάτι
1 κούπα λιωμένη κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 9×9. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε τα τσιπ σοκολάτας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φυστίκια και τα πεκάν μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη,την κανέλα, το κάρδαμο και το αλάτι ανακατεύοντας καλά.

Ξετυλίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα αλείφοντας κάθε κομμάτι με βούτυρο καθώς το στρώνουμε. Πασπαλίζουμε το 1/3 του μείγματος πάνω από το φύλλο και τοποθετούμε 3 φύλλα ακόμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξανά. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο αφού το απλώσουμε. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόβουμε τον μπακλαβά σε 12 κομμάτια. Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα, φτιάχουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα λιώνοντας τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε το σιρόπι πάνω από τον ζεστό μπακλαβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες περίπου. Τέλος, περιχύνουμε με τη σοκολάτα και απολαμβάνουμε!