Αυτές οι νόστιμες μπουκιές πρωινού μπορούν να προσαρμοστούν για οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας. Περιχύνουμε με τριμμένο τυρί πριν το ψήσιμο ή προσθέτουμε στο αυγό τηγανητά μανιτάρια, λίγο θυμάρι ή τσίλι.
Συστατικά
- 12 κομμάτια μπέικον
- 12 αυγά
- 12 μικρά ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 6 φέτες ψωμί, για σερβίρισμα
- Βούτυρο για επάλειψη
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C και λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για μάφινς 12 οπών.
- Βάλτε τα κομμάτια μπέικον ανάμεσα σε δύο φύλλα μεμβράνης και ανοίξτε τα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Τα βάζουμε στη φόρμα για μάφιν, δημιουργώντας ένα σχήμα θήκης.
- Σπάστε τα αυγά στο κέντρο κάθε θήκης μπέικον, βάλτε μαύρο πιπέρι και από πάνω προσθέστε δύο μισά νντοματίνια.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το μπέικον και το αυγό μόλις ψηθεί από μέσα. Αν σας αρέσει το αυγό σας καλά ψημένο, μαγειρέψτε για 15 λεπτά.
- Φρυγανίστε το ψωμί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και μετά βουτυρώστε ελαφρά. Σερβίρετε δύο μπουκιές αυγών με ένα κομμάτι φρυγανιάς ανά άτομο.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;