Οι γαρίδες αποτελούν μια επιλογή συνυφασμένη με το καλοκαίρι, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βασικό υλικό για υπέροχα πιάτα. Ένα κλασικό και αγαπημένο είναι φυσικά οι γαρίδες σαγανάκι, που προετοιμάζονται εύκολα, γρήγορα και ικανοποιούν όλους τους λάτρεις των θαλασσινών.
Τι θα χρειαστείς
- 1 κιλό γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 φλυτζάνι ντομάτα φρέσκια
- ελαιόλαδο
- Βασιλικό
- Αλάτι, πιπέρι
- Φέτα
Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατώντας τα κεφάλια και την ουρά. Κόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι. Τις αφαιρούμε από το σκεύος και στη θέση τους βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα και λίγο νερό. Βάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και βράζουμε περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, προσθέτουμε βασιλικό και φέτα.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.