Αν και οι μέρες που διανύουμε έχουν μία τρέλα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να μαγειρεύουμε υπέροχα φαγητά. Καθώς έχουμε ακόμη νηστεία, είναι εξαιρετική ευκαιρία να φτιάξετε αυτήν συνταγή για γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδο και μυρωδικά. Δεν το έχετε ξανά δοκιμάσει, είναι φοβερή.
Τι θα χρειαστείτε για τις γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδο και σπανάκι;
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- μισό κιλό γαρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 2 συσκευασίες κρέμα καρύδας (εάν δεν έχετε, βάλτε κρέμα γάλακτος. Η κρέμα καρύδας δένει καλύτερα με την γαρίδα και γίνει μία εξωτική γεύση)
- Εάν χρειαστεί, μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, για να γίνει πιο παχύρρευστη η σάλτσα
- Μισό πακέτο φρέσκο σπανάκι
- Μυρωδικά και καρυκεύματα της επιλογής σας
Εκτέλεση Συνταγής
-
Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ανακατεύετε συχνά ώστε να μην καεί. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά την κάθε μεριά. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα μπολ.
-
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε 1 κούπα νερό και ανακατεύετε συχνά. Μαγειρέψτε μέχρι το νερό να έχει απορροφηθεί κατά 50%.
-
Προσθέστε την κρέμα καρύδας και το κορν φλάουρ εάν χρειαστεί. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το σπανάκι και ανακατεύετε ελαφρά για 3 λεπτά.
-
Φέρτε τις γαρίδες ξανά στο τηγάνι και ρίξτε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά και καρυκεύματα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για άλλα 5-7 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Οι πεντανόστιμες γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδο και σπανάκι είναι έτοιμες. Σας προτείνουμε να τις σερβίρετε μαζί με ρύζι μπασμάτι. Θα τις λατρέψετε, είμαστε σίγουροι.