Οι γαρίδες είναι ένα αγαπημένο θαλασσινό. Μας δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιστούμε με τις γεύσεις, δοκιμάζοντας διαφορετικά υλικά και συνδυασμούς. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια πιο gourmet έκδοση χρησιμοποιώντας την ακόλουθη συνταγή.
Υλικά
600 γρ. μεγάλες γαρίδες με κέλυφος
6 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
2 κ.σ. μάνγκο τσάτνι
2 λάιμ
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι. Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε το έντερο από τη ράχη. Σε μέτρια φωτιά βάλτε ένα τηγάνι και ρίξτε μέσα το σκόρδο με λίγο λάδι, αφού πρώτα το ψιλοκόψετε. Αφού γίνει τραγανό, βγάλτε το αφήνοντας στο σκεύος το λάδι που έχει αρωματιστεί. Ρίξτε το κάρι στο τηγάνι και προσθέστε τις γαρίδες. Τηγανίστε για 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν. Προσθέστε το μάνγκο και ανακατέψτε για μισό λεπτό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίστε με σκόρδο, ξύσμα λάιμ και σερβίρετε με φέτες από λάιμ.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.