Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που προσφέρει άνεση και ζεστασιά. Φτιάχνεται με καραμελωμένα κρεμμύδια και ζωμό βοδινού, καλυμμένη με τυρί και κρουτόν.
Υλικά:
- 6 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμός βοδινού
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες και φρυγανισμένη
- 200 γρ. τυρί Gruyère, τριμμένο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη.
- Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν, περίπου 30-40 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
- Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
- Προσθέστε τον ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήστε τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά.
- Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολ, τοποθετήστε από πάνω μια φέτα μπαγκέτας και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήστε τα μπολ στο γκριλ μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;