Μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή με μια δροσερή νότα από φρέσκα ροδάκινα. Αυτή η γαλατόπιτα είναι ιδανική για να απολαύσετε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
- Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας γρήγορα.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τοποθετήστε τις φέτες ροδάκινου από πάνω.
- Πασπαλίστε με κανέλα και ψήστε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;