Τα φαλάφελ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα της Μέσης Ανατολής. Αυτές οι τραγανές και γευστικές μπάλες από ρεβίθια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα πικάντικα και φυτικά φαγητά. Είτε τα σερβίρετε ως κύριο γεύμα είτε ως σνακ, τα φαλάφελ πάντα εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους και την ευχάριστη υφή τους.

Υλικά:

  • 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Λίγο αλεύρι (εάν χρειάζεται για να δέσει το μείγμα)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

  1. Στραγγίξτε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κόλιανδρο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής, αλλά όχι πολύ λεπτή πάστα. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  3. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Πλάστε μικρές μπάλες από το μείγμα και πιέστε ελαφρά για να πάρουν σχήμα μικρού δίσκου.
  5. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίστε τα φαλάφελ μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Στραγγίξτε τα σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε τα φαλάφελ ζεστά με πίτα, χούμους, ταχίνι και φρέσκα λαχανικά για ένα πλήρες και γευστικό γεύμα. Καλή όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Φαλάφελ φασολιών: Ένα γευστικό twist που αξίζει!

Leave a Reply

Your email address will not be published.