Δεν τρελαίνεστε να βάζετε κρέμα bueno όταν παραγγέλνετε κρέπα; Δεν είναι τέλειο το παγωτό με γεύση bueno, ή τα ντόνατς με γέμιση bueno; Ε, λοιπόν, αυτό το μαγικό spread τώρα μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς στο σπίτι σας, πολύ εύκολα και μόλις με 4 υλικά! Έτσι, θα έχετε ανά πάσα στιγμή στο σπίτι σας την αγαπημένη σας γεύση και θα μπορείτε να φτιάξετε άψογα σνακ στο λεπτό για εσάς ή τα παιδιά σας. Θα χρειαστείτε μόνο ένα καλό μπλέντερ. Δείτε πόσο εύκολα θα το φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για την κρέμα bueno;
- 85 γρ. ωμά φουντούκια αποφλειωμένα
- 150 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
- 1 κτσ φυτικό λάδι (π.χ. λάδι καρύδας που ταιριάζει και πολύ με τα γλυκά)
- 2 βανίλιες
Δείτε ακόμη: Σπιτική (και vegan) κρέμα κακάο με μόνο 3 υλικά!
Εκτέλεση Συνταγής
- Τοποθετήστε την λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και λιώστε την για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρί. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι και καβουρδίστε τα φουντούκια για 1-2 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν λίγο, ρίξτε τα στο μίξερ σας. Προσοχή, εάν το μπλέντερ σας δεν είναι πολύ δυνατό, ρίξτε τα λίγα – λίγα για να μην το χαλάσετε. Χρειάζεται ένα πολύ καλό και δυνατό μπλέντερ όπως το Retro Vintage Cream Jug Blender της Russell Hobbs που… συνθλίβει τα πάντα! Με αυτό θα φτιάξετε την τέλεια κρέμα καθώς έχει λαβίδες από ανοξείδωτο ατσάλι, τρεις ταχύτητες και παλμική λειτουργία. Επίσης, έχει αφαιρούμενο καπάκι ώστε να προσθέτετε εύκολα υλικά, όπως το λάδι που θα προσθέσουμε στην συνέχεια στην συνταγή μας.
- Αλέστε μέχρι να σχηματιστούν πολύ μικρά κομματάκια φουντουκιού, σαν νιφάδες.
- Τότε, προσθέστε το λάδι και την βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα.
- Τέλος, ρίξτε την λευκή σοκολάτα στο μείγμα και χτυπήστε λίγο ακόμη.
- Η κρέμα bueno σας είναι έτοιμη για απόλαυση! Αποθηκεύστε την σε ένα αποστειρωμένο βάζο, στο οποίο μπορεί να μείνει η κρέμα για 1-2 μήνες (όχι ότι θα… επιβιώσει μέχρι τότε, θα την έχετε φάει όλη μέσα σε λίγες μέρες!) Καλή απόλαυση!