Το απόλυτο ζεστό κρασί έρχεται δυναμικά και αυτή τη χρονιά. Το glühwein, όπως το αποκαλούν οι Γερμανοί μπορείς να το καταναλώσεις κυρίως τον χειμώνα. Και επειδή φέτος αυτός ο χειμώνας είναι διαφορετικός, τι θα έλεγες αν το έφτιαχνες εσύ μόνη σου; Είναι πάρα πολύ εύκολο. Πρόκεται για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο ποτό.
Θα χρειαστείς:
3/4 φλ νερό (ή χυμό πορτοκάλι)
3/4 λευκή ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 πορτοκάλι
10 ολόκληρα γαρίφαλα
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
Πως φτιάχνεται:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρι και το ξύλο κανέλας και σιγοβράζουμε. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και ρίχνουμε τον χυμό του στο νερό που βράζει. Τρυπάμε με τα γαρύφαλλα το εξωτερικό της φλούδας πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο νερό. Συνεχίζπουμε να σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει πιο παχύρευστο. Ολοκληρώνουμε με το κρασί και αφαιρούμε το πορτοκάλι και το γαρύφαλλο μετά από 3 λεπτά. Σερβίρεται σε κούπες ή ποτήρια που έχουν προθερμανθεί σε ζεστό νερό γιατί τα κρύα ποτήρια θα σπάσουν.