Η καρμπονάρα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς μακαρονάδες. Όχι άδικα, καθώς μικροί και μεγάλοι ενθουσιάζονται, όταν τη βλέπουν στο τραπέζι. Αν ψάχνεις ένα γεύμα για όλη την οικογένεια, δοκίμασε σήμερα την παρακάτω συνταγή. Είναι εύκολη, πολύ γρήγορη και δε θα περάσεις όλη την ημέρα στην κουζίνα. Ας δούμε, λοιπόν, την τέλεια συνταγή για καρμπονάρα.
Υλικά για 2 μερίδες
150 γρ. ταλιατέλες
3 λουκάνικα
1/2 μάτσο φρέσκο μαϊντανό
1 αυγό
30 γρ. τυρί για μακαρόνια
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τις ταλιατέλες. Κρατήστε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πιέστε τα λουκάνικα, για να βγει η σάρκα από το περίβλημα. Ζυμώστε το κρέας σε ομοιόμορφα μπαλάκια. Ρίξτε το πιπέρι και ψήστε τα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό και χτυπήστε τον με το αυγό, ρίχνοντας λίγο από το νερό που έβρασαν οι ταλιατέλες. Προσθέστε την περισσότερη παρμεζάνα. Βάλτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και περιχύστε με το μείγμα του αυγού. Ανακατέψτε καλά με κλειστό το μάτι για 1 λεπτό. Το αυγό θα ψηθεί από τη ζέστη του σκεύους. Αραιώστε με το υπόλοιπο νερό και πασπαλίστε με την παρμεζάνα που απέμεινε.
Διαβάστε ακόμα: Ζεστή κολοκυθόσουπα βελουτέ με κόκκινη φακή
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.