Αν ψάχνεις μια χορταστική και υγιεινή πρόταση για brunch ή ένα ελαφρύ βραδινό που θα αρέσει σε όλους, αυτή η φριτάτα είναι ό,τι πρέπει! Συνδυάζει λαχανικά, πατάτες, αυγά και λίγο τραγανό μπέικον σε ένα πιάτο γεμάτο χρώμα και γεύση. Το καλύτερο; Μπορείς να αξιοποιήσεις και ό,τι πατάτες έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα!
Υλικά
- 2 φέτες μπέικον χωρίς ορατό λίπος
- Λίγο σπρέι λαδιού για το τηγάνισμα
- 125γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 75γρ. σπανάκι
- 100γρ. βραστές πατάτες (ή πατάτες φούρνου που περίσσεψαν), κομμένες σε κομμάτια
- 100γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 4 μέτρια αυγά ελευθέρας βοσκής, χτυπημένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Ψήσε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Βγάλ’ το και άφησέ το στην άκρη.
- Ψέκασε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σπρέι λαδιού και ζέστανέ το σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Τσιγάρισε τα μανιτάρια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Άφησέ τα στην άκρη.
- Ξέπλυνε το σπανάκι με κρύο νερό και στράγγισέ το. Βάλ’ το στο τηγάνι και μαγείρεψέ το για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μαγειρευτεί με το υπόλοιπο νερό. Μόλις μαραθεί αλλά παραμείνει καταπράσινο, στράγγισέ το ξανά καλά με ένα κουτάλι ή το πίσω μέρος μιας κουτάλας. Άφησέ το κι αυτό στην άκρη.
- Καθάρισε το τηγάνι, ψέκασε πάλι με σπρέι λαδιού και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά. Τσιγάρισε τις πατάτες και τα ντοματίνια χωρίς να τα ανακατεύεις πολύ, ώστε να πάρουν χρώμα χωρίς να λιώσουν – περίπου 5 λεπτά.
- Στο μεταξύ, χτύπα τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλόκοψε το μπέικον και το σπανάκι και πρόσθεσέ τα στα αυγά μαζί με τα μανιτάρια. Αλατοπιπέρωσε.
- Όταν οι πατάτες και τα ντοματίνια είναι χρυσαφένια σε σημεία, ρίξ’ τα στο μπολ με τα αυγά και δώσε ένα ελαφρύ ανακάτεμα. Ρίξε το μείγμα πίσω στο τηγάνι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί γύρω-γύρω (η επιφάνεια μπορεί να είναι λίγο ρευστή).
- Βάλε το τηγάνι κάτω από το γκριλ για 2 λεπτά, ώστε να ψηθεί καλά και από πάνω. Ξεφορμάρισε τη φριτάτα σε πιατέλα και άφησέ την να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψεις σε κομμάτια.
Σέρβιρέ την με μια τραγανή πράσινη σαλάτα και απόλαυσε ένα πλήρες γεύμα γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά!
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply