Οι τηγανητές πιπεριές δίνουν μια γλυκιά τραγανή γεύση σε αυτή τη γρήγορη, εύκολη φριτάτα. Ιδανική για ένα απλό γεύμα με φίλους.

Συστατικά

  • 90ml ελαιόλαδο
  • 900g κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 12 αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε 5 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι 25εκ. και τηγανίζουμε τις λωρίδες πιπεριάς, ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό, μέχρι να καραμελώσουν. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε απαλά μέχρι να ψηθεί, αλλά να μην καεί. Προσθέστε το ξύδι, και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη αφήνοντας τις πιπεριές στο τηγάνι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας λίγο με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει μια κρούστα από την κάτω πλευρά, αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή το καπάκι μιας μεγάλης κατσαρόλας και το αναποδογυρίζουμε γρήγορα για να αναποδογυρίσει η ομελέτα. Το σύρετε ξανά στο τηγάνι, με την πλευρά της κρούστας προς τα πάνω. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σούπα Τοσκάνης με μπέικον και φασόλια