Αυτή η καλοκαιρινή, φρέσκια σάλτσα ντομάτας πλημμυρίζει από τη γλύκα των ντοματίνων. Συνδυάζεται σε λιγότερο από 20 λεπτά και είναι τέλειο με ζυμαρικά ή ψάρι για δείπνο το βράδυ.
Συστατικά
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
- 800g ώριμα ντοματίνια
- χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν αλλά όχι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και ανακατεύουμε να πασπαλίσουν με το σκόρδο λάδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι ντομάτες.
- Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, θρυμματίστε τις μισές ντομάτες και στη συνέχεια συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια χοντρή σάλτσα.
- Ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό, προσθέτουμε τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατεύουμε να ενωθούν και στη συνέχεια αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα πριν το σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;