O καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις το Σαββατοκύριακο. Είναι εύκολα, νόστιμα και πραγματικά τόσο μα τόσο αφράτα. Δεν θα σου πάρει παρά πολύ ώρα και να υπολογίσεις ότι θα σου βγουν γύρω στα 8 pancakes!

Υλικά

  • 3/4 κούπας φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνι
  • Maple syrup ή πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το γάλα με το ξίδι σε ένα μεσαίο μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Στο μπολ με το γάλα, χτυπάμε το αυγό και το λιωμένο βούτυρο και στην συνέχεια το περιχύνουμε στο μείγμα μας με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, και παίρνουμε από τον χυλό μας 1/4 της κούπας και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  2. Οταν το pancake βγάλει φουσκάλες και οι άκρες του σταθεροποιηθούν το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα προσεκτικά και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Τέλος, γαρνίρουμε με πραλίνα ή maple syrup.

Tip: Αν θες τα pancakes σου πιο healthy, αντι για πραλίνα και maple syrup, μπορείς να γαρνίρεις με κομμενα φρούτα εποχής και μέλι. Με αυτον τροπο γλιτώνεις λίγες θερμίδες και λαμβάνεις έξτρα ενέργεια.