Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα από το φιλέτο κοτόπουλο με την πλούσια και αρωματική σάλτσα τσιμιτσούρι από τη Λατινική Αμερική. Η φρεσκάδα του μαϊντανού και η οξύτητα του ξιδιού δημιουργούν μια εκρηκτική γεύση που θα απογειώσει το γεύμα σας.
Υλικά
Για το φιλέτο κοτόπουλο:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι:
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινο ξύδι κρασιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι νιφάδες (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Προετοιμασία του Κοτόπουλου:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Αλείψτε τα φιλέτα κοτόπουλου με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα από όλες τις πλευρές.
- Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα και ζουμερά.
- Προετοιμασία της Σάλτσας Τσιμιτσούρι:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κόκκινο ξύδι κρασιού.
- Προσθέστε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
- Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρισμα:
- Μόλις τα φιλέτα κοτόπουλου είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα.
- Περιχύστε τη σάλτσα τσιμιτσούρι πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;