Είναι αρκετά δύσκολο κάθε μέρα να βρίσκουμε κάτι νέο για να μαγειρέψουμε, γι’ αυτό κάποιες φορές επιμένουμε να φτιάχνουμε απλές συνταγές που βασίζονται σε πιο παραδοσιακές γεύσεις. Για σήμερα, δοκίμασε να φτιάξεις γαλοπούλα με κριθαράκι και φρέσκα μανιτάρια.
Τι θα χρειαστείς
400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
100ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κονσέρβα ντοματάκια
300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα και προσθέτουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τη γαλοπούλα μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα μανιτάρια και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κριθαράκι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το τυρί.
Διαβάστε επίσης:
Το ροζ smoothie που θα λατρέψετε | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.