Οι κατεψυγμένες γλώσσες αποτελούν μια εύκολη λύση αν θες να βάλεις το ψάρι στο εβδομαδιαίο σου διαιτολόγιο, χωρίς να ταλαιπωρηθείς με το καθάρισμα. Μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους και να προσαρμοστούν στις ανάγκες σου σε περίπτωση που κάνεις δίαιτα. Ένας ωραίος τρόπος να τις μαγειρέψεις είναι να τις φτιάξεις στο φούρνο με σπανάκι. Δες παρακάτω τη συνταγή!
Υλικά
6 φιλέτα κατεψυγμένες γλώσσες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
1 κιλό σπανάκι
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάζουμε το σπανάκι από την κατάψυξη. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με το πιπέρι και το αλάτι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν λίγο. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις γλώσσες σε μια επιφάνεια και βάζουμε μια κουταλιά σπανάκι στη μια πλευρά τους, τυλίγοντάς τις σε ρολά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φιλέτα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Στο τέλος περιχύνουμε το φαγητό με το λεμόνι και το λάδι, συμπληρώνοντας μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, αλάτι και πιπέρι.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.