Αυτό το γρήγορο και εύκολο chorizo είναι μια φανταστική εναλλακτική λύση στα παλιά καλά ψημένα φασόλια πάνω σε ζεστό καψαλιστό ψωμί.
Συστατικά
- 100g μαγειρικό chorizo, κομμένο σε κύβους
- 200g κονσέρβα ρεβίθια ή φασόλια κανελίνι, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 200g κονσέρβας ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 2 φέτες ψωμί
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε το chorizo και τηγανίστε για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια και τις ντομάτες σε κονσέρβα και μετά ανακατεύουμε το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να πήξει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα με τα ρεβίθια πάνω από τη φρυγανιά και γαρνίρετε με μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;