Τα κοκκινιστά φασολάκια λαδερά είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Παρακάτω η κλασική παραδοσιακή συνταγή!
Συστατικά:
- Φασολάκια, καθαρισμένα, 500γρ
- Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 100γρ
- Σκόρδο, λιωμένο, 2 σκελίδες
- Ελαιόλαδο, 100ml
- Ντομάτες, τριμμένες, 400γρ
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος, 30γρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού
- Νερό, 500ml
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, ανάλογα με την προτίμηση.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;