Αν αναζητάς μια διαφορετική και θρεπτική συνταγή για το φθινοπωρινό τραπέζι, η φαρινάτα με κολοκύθα, αρωματικά και ελιές είναι η τέλεια επιλογή! Ένα πιάτο γεμάτο γεύση, που συνδυάζεται άψογα με πράσινη σαλάτα και τηγανητό χαλούμι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι ρεβιθιού
- 500 ml χλιαρό νερό
- 400 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε λεπτές φέτες-μισοφέγγαρα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε 8 φέτες
- 2 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανο, φύλλα ψιλοκομμένα
- 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 10 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
- 15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πράσινη σαλάτα και τηγανητό χαλούμι (προαιρετικά), για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προετοιμασία ζύμης
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (180°C αέρα). Σε ένα μπολ ανάμειξε το αλεύρι ρεβιθιού με το νερό, χτυπώντας καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Σκέπασε το μπολ και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για έως 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή τουλάχιστον όσο ψήνονται τα λαχανικά. - Ψήσιμο λαχανικών
Σε ένα ταψί 20×30 εκ., ανάμειξε την κολοκύθα, το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ψήσε στον φούρνο για 25 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και ράντισε με τον χυμό λεμονιού. Αύξησε τη θερμοκρασία στους 220°C (200°C αέρα). - Προετοιμασία φαρινάτας
Στη ζύμη πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι. Ρίξε τη ζύμη πάνω από τα λαχανικά στο ταψί και ξαναψήσε για 25 λεπτά, μέχρι η φαρινάτα να φουσκώσει και να ροδίσει. - Σερβίρισμα
Σέρβιρε τη φαρινάτα ζεστή, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα και τηγανητό χαλούμι, αν θέλεις.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply