Ένα πολυτελές milkshake κάνει ένα σούπερ διασκεδαστικό ρόφημα ή επιδόρπιο. Επιλέξτε ανάμεσα σε πλούσια μαύρη σοκολάτα, φράουλα ή μια απλή βανίλια.

Συστατικά

Για το σιρόπι σοκολάτας

  • 50gr μαύρη σοκολάτα (70% στερεά σοκολάτα), ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη

Για το σιρόπι φράουλας

  • 100gr αποφλοιωμένες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για το milkshake

  • 250ml γάλα, είτε πλήρες είτε ημιαποβουτυρωμένο
  • 200gr μαύρη σοκολάτα ή παγωτό βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας σαντιγί διπλή κρέμα ή κονσέρβα σαντιγί (χωρίς ζάχαρη)

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε το σιρόπι σοκολάτας, βάζετε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για να φτιάξετε το σιρόπι φράουλας, βάζετε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Τοποθετήστε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι φράουλες και να διαλυθεί η ζάχαρη. Περάστε μέσα από ένα κόσκινο σε μια κανάτα, πιέζοντας τα φρούτα για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον πολτό της φράουλας.
  3. Για να φτιάξετε το μιλκσέικ, ανακατέψτε το γάλα και το παγωτό μέχρι να ομογενοποιηθούν, χρησιμοποιώντας είτε ένα μπλέντερ σε μια κανάτα είτε ένα μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού περιχύστε το μισό από το σιρόπι της επιλογής σας (αν χρησιμοποιείτε) στο εσωτερικό κάθε ποτηριού και μοιράστε το milkshake στα ποτήρια. Περιχύνουμε με σαντιγί και το υπόλοιπο σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Αλμυρές χοιρινές μπριζόλες με μέλι