της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Συνταγή για γρήγορη και πεντανόστιμη ταχινόσουπα για την νηστεία… αλλά και όχι μόνο!
ΥΛΙΚΑ:
- 3 πράσα
- 2 καρότα
- 1/2 γλυκοπατάτα
- Λίγο σέλινο
- 6-7 μανιτάρια κομμένα φέτες
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- Αλάτι ,πιπέρι
- 1 κούπα ταχίνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά αλεύρι ολικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε και κόβουμε μικρά κομμάτια τα λαχανικά.
- Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γυρίζουμε μέχρι να ξανθίνει. Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την σούπα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά.
- Όταν μαλακώσουν παίρνουμε λίγο-λίγο ζωμό και διαλύουμε σε μπολ το ταχίνι .Το προσθέτουμε στην σούπα και βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε την σούπα ζεστή.
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;