Αυτή η σαλάτα φακές είναι υγιεινή, πολυτελής, αλλά το καλύτερο από όλα, είναι γρήγορη. Χρησιμοποιήστε όποια μουστάρδα έχετε στο χέρι και μη διστάσετε να προσθέσετε τηγανητό μπέικον αντί για κατσικίσιο τυρί.

Συστατικά

  • ½ x 400g σε κονσέρβα μικρές πράσινες φακές, στραγγισμένες και ξεπλυμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • ½ σακουλάκι ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (περίπου 60 γρ.)
  • 100g/3½oz συσκευασμένα σε κενό αέρος μαγειρεμένα παντζάρια, τεμαχισμένα
  • 50 g/1¾oz μαλακό κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθούν. Προσθέστε λίγο νερό αν αρχίσουν να κολλάνε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα από τη μουστάρδα ολικής αλέσεως.
  2. Βάζουμε τα ανάμεικτα φύλλα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και από πάνω τις ζεστές φακές, το παντζάρι κομμένο στα τέσσερα και το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε φέτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω και αλατοπιπερώνουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε με φρυγανιά.

Καλή απόλαυση!