Αυτή η σαλάτα φακές είναι υγιεινή, πολυτελής, αλλά το καλύτερο από όλα, είναι γρήγορη. Χρησιμοποιήστε όποια μουστάρδα έχετε στο χέρι και μη διστάσετε να προσθέσετε τηγανητό μπέικον αντί για κατσικίσιο τυρί.
Συστατικά
- ½ x 400g σε κονσέρβα μικρές πράσινες φακές, στραγγισμένες και ξεπλυμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως
- ½ σακουλάκι ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (περίπου 60 γρ.)
- 100g/3½oz συσκευασμένα σε κενό αέρος μαγειρεμένα παντζάρια, τεμαχισμένα
- 50 g/1¾oz μαλακό κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε φέτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθούν. Προσθέστε λίγο νερό αν αρχίσουν να κολλάνε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα από τη μουστάρδα ολικής αλέσεως.
- Βάζουμε τα ανάμεικτα φύλλα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και από πάνω τις ζεστές φακές, το παντζάρι κομμένο στα τέσσερα και το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε φέτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω και αλατοπιπερώνουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε με φρυγανιά.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;