Αυτή η σούπα φακές είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την ένα τέλειο γεύμα κατά τη διάρκεια της νηστείας. Φτιάχνεται εύκολα και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για λίγες μέρες.
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι φακές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
- 1 κουτί ντομάτες σε κύβους
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Κατευθύνσεις:
- Ξεπλύνετε τις φακές και μουλιάστε τις σε νερό για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κύμινο και την πάπρικα και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
- Στραγγίζουμε τις φακές και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες σε κυβάκια και το ζωμό λαχανικών.
- Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;