Αν ψάχνεις κάτι ελαφρύ, γευστικό και εντυπωσιακό για να συνοδεύσεις το τραπέζι σου, αυτό το ντιπ με ρικότα είναι ό,τι πρέπει! Απλό στην παρασκευή, με πλούσια υφή και δροσερή γεύση, μπορεί να σερβιριστεί είτε ως συνοδευτικό για κριτσίνια και λαχανικά, είτε ως βάση για ένα κομψό ορεκτικό. Ετοίμασέ το και δες τους καλεσμένους σου να το λατρεύουν!
Υλικά
- 250 γρ. ρικότα
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. σταφύλια (κατά προτίμηση κόκκινα)
- Φρέσκα βότανα (θυμάρι ή δεντρολίβανο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτύπησε τη ρικότα με το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει αφράτη.
- Σε ένα ταψάκι, τοποθέτησε τα σταφύλια, ράντισέ τα με το ελαιόλαδο και πασπάλισε με τα βότανα. Ψήσε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σέρβιρε τη ρικότα σε μπολ, γαρνιρισμένη με τα ζεστά σταφύλια και λίγα φύλλα φρέσκου θυμαριού.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply