Αν ψάχνεις κάτι ελαφρύ, γευστικό και εντυπωσιακό για να συνοδεύσεις το τραπέζι σου, αυτό το ντιπ με ρικότα είναι ό,τι πρέπει! Απλό στην παρασκευή, με πλούσια υφή και δροσερή γεύση, μπορεί να σερβιριστεί είτε ως συνοδευτικό για κριτσίνια και λαχανικά, είτε ως βάση για ένα κομψό ορεκτικό. Ετοίμασέ το και δες τους καλεσμένους σου να το λατρεύουν!

Υλικά

  • 250 γρ. ρικότα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σταφύλια (κατά προτίμηση κόκκινα)
  • Φρέσκα βότανα (θυμάρι ή δεντρολίβανο)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτύπησε τη ρικότα με το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει αφράτη.
  2. Σε ένα ταψάκι, τοποθέτησε τα σταφύλια, ράντισέ τα με το ελαιόλαδο και πασπάλισε με τα βότανα. Ψήσε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σέρβιρε τη ρικότα σε μπολ, γαρνιρισμένη με τα ζεστά σταφύλια και λίγα φύλλα φρέσκου θυμαριού.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.