Αυτός είναι ο τρόπος μαγειρέματος χαλούμι. Είναι πολύ δημοφιλές σε μπάρμπεκιου ως χορτοφαγικό μπιφτέκι, αλλά σερβίρεται έτσι, πασπαλισμένο σε σιμιγδάλι, τηγανισμένο σε ελαιόλαδο και περιχυμένο με ζεστό μέλι, μαύρο σουσάμι και ρίγανη, είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες που ξέρω. Αν μπορείτε να πάρετε τυρί κεφαλοτύρι, δοκιμάστε το. είναι επίσης πολύ ιδιαίτερο.
Συστατικά
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- τυρί χαλούμι ή κεφαλοτύρι 225gr
- 1 μικρό αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές της σούπας διαυγές μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο σουσάμι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Κόβουμε το χαλούμι οριζόντια από τη μέση. Βουτήξτε τις φέτες χαλούμι στο χτυπημένο αυγό και κυλήστε μέσα το σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ξεχωριστό μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι. Σερβίρετε το χαλούμι κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια, περιχυμένο με χλιαρό μέλι και πασπαλισμένο με σουσάμι, ρίγανη και μαύρο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;