Αυτός είναι ο τρόπος μαγειρέματος χαλούμι. Είναι πολύ δημοφιλές σε μπάρμπεκιου ως χορτοφαγικό μπιφτέκι, αλλά σερβίρεται έτσι, πασπαλισμένο σε σιμιγδάλι, τηγανισμένο σε ελαιόλαδο και περιχυμένο με ζεστό μέλι, μαύρο σουσάμι και ρίγανη, είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες που ξέρω. Αν μπορείτε να πάρετε τυρί κεφαλοτύρι, δοκιμάστε το. είναι επίσης πολύ ιδιαίτερο.

Συστατικά

  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • τυρί χαλούμι ή κεφαλοτύρι 225gr
  • 1 μικρό αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας διαυγές μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Κόβουμε το χαλούμι οριζόντια από τη μέση. Βουτήξτε τις φέτες χαλούμι στο χτυπημένο αυγό και κυλήστε μέσα το σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σε ξεχωριστό μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι. Σερβίρετε το χαλούμι κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια, περιχυμένο με χλιαρό μέλι και πασπαλισμένο με σουσάμι, ρίγανη και μαύρο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!