Αν σας αρέσει το χούμους, αυτή είναι η συνταγή για εσάς! Το κλειδί είναι να μαγειρέψετε καλά τα ρεβίθια με τη σόδα που βοηθά να μαλακώσουν οι φλούδες. Το μαγείρεμα του σκόρδου διασφαλίζει επίσης ότι θα έχετε μια απαλή γεύση σκόρδου, χωρίς καμία από τη σκληρότητα που βρίσκετε μερικές φορές.

Συστατικά

  • 400 γρ ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 75g ταχίνι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν επιπλέον αν θέλετε
  • ψωμάκια πίττα ζεσταμένα για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη

  • 30g βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Μέθοδος

  1. Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέστε το διττανθρακικό της σόδας και του σκόρδου και βράστε για 15-20 λεπτά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν πολύ. Στραγγίζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε το υγρό μαγειρέματος.
  2. Προσθέστε τα ρεβίθια και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα και περιχύνουμε σιγά σιγά το ταχίνι. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το χούμους να γίνει εξαιρετικά μεταξένιο λείο, προσθέτοντας λίγο από το μαγειρικό υγρό εάν χρειάζεται για να χαλαρώσει η συνοχή. Αλατίζουμε κατά βούληση και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Για να φτιάξετε την επικάλυψη, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε το σκόρδο στο βούτυρο για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε την πάπρικα και τηγανίζουμε για ένα ακόμη λεπτό.
  4. Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα μπολ σερβιρίσματος και περιχύνουμε με την επικάλυψη. Σερβίρουμε με τα ψωμάκια πίττας.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Παραδεισένιο τιραμισού: Η ιταλική γλυκιά απόλαυση!