Αυτά τα περιτυλίγματα πρωινού με λαχανικά είναι ιδανικά για να τα φτιάξετε σε παρτίδες για όταν θέλετε ένα γρήγορο πρωινό εν κινήσει.
Συστατικά
- 45g πιπέρι (περίπου μισή πιπεριά), κομμένη σε φέτες
- 2 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 80g σπανάκι
- πρέζα την αλεσμένη πάπρικα
- 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό φρεσκοκομμένο
- 1 φύλλο τορτίγιας
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια, τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το σπανάκι και την πάπρικα. (Αν το τηγάνι σας τείνει να κολλάει, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι ή μαγειρικό σπρέι.)
- Σπάστε τα αυγά και μαγειρέψτε για να αφήσετε τα αυγά να ανακατευτούν με τα λαχανικά όλα σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι και τον μαϊντανό.
- Τοποθετήστε την τορτίγια σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και θερμαίνετε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 δευτερόλεπτα.
- Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα αυγών και λαχανικών πάνω στην τορτίγια, διπλώνετε τη μία άκρη και μετά διπλώνετε στα πλαϊνά.
Καλή όρεξη!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;