Το ριζότο αποτελεί μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική επιλογή που μπορεί να εντυπωσιάσει σε κάθε περίπτωση. Μπορείς να το φτιάξεις με θαλασσινά, λαχανικά και πολλούς ακόμα τρόπους. Δες στη συνέχεια μια συνταγή για ριζότο με σαφράν και κοτόπουλο.
Υλικά
200 γρ. ρύζι για ριζότο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 γρ. σαφράν
1 λίτρο ζωμό κότας
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. γραβιέρα
50 γρ. κασέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
μισό λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Βάζουμε το σαφράν, το αλάτι και σβήνουμε με κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό κότας. Περιμένουμε να πιει το ζωμό το ρύζι και μετά ρίχνουμε την επόμενη κουταλιά, μέχρι να γίνει. Σε 15 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμο. Στο τέλος ρίχνουμε τα τυριά, το βούτυρο, το λεμόνι και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Δείτε ακόμα: Σάντουιτς με χούμους και φέτα
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.