Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ένα εύκολο σπιτικό παγωτό με πολλές γεύσεις για να διαλέξετε. Δοκιμάστε τα όλα!
Συστατικά
- 4 αυγά ελευθέρας βοσκής χωρισμένα
- 100g άχνη ζάχαρη
- 300ml διπλή κρέμα
Άρωμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Γεύση τζίντζερ
- 100g τζίντζερ, ψιλοκομμένο, συν 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι από το βάζο
Γεύση καφέ και κονιάκ
- 2-3 κουταλιές της σούπας απόσταγμα καφέ
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Άρωμα βατόμουρου
- 150ml κοσκινισμένος πουρές βατόμουρου (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φράουλα)
Με γεύση ρούμι και σταφίδα
- 100g σταφίδες μουλιασμένες σε 4 κουταλιές της σούπας ρούμι για 2 ώρες
Μέθοδος
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα.
- Χτυπάμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια των αυγών να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.
- Χτυπήστε την κρέμα σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα.
- Διπλώστε την κρέμα, τους κρόκους αυγών και το άρωμα που έχετε επιλέξει (δείτε τη λίστα συστατικών) στο μείγμα της μαρέγκας μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε σε ένα πλαστικό δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον δύο ώρες.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;