Αυτό το ποσέ λεμονιού πρέπει να είναι το πιο εύκολο επιδόρπιο. Απλώς ζεστάνετε λίγη κρέμα και ζάχαρη και ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού για να δημιουργήσετε μια λεία μους λεμονιού που κάνει το τέλειο φινίρισμα σε ένα εορταστικό αγαπησιάρικο δείπνο για δύο.
Υλικά
- 100ml διπλή κρέμα
- 50g ζάχαρη
- ½ μεγάλο λεμόνι, ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό (περίπου 2 κ.σ.)
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά βάζετε τη διπλή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί η ζάχαρη, φέρνετε απαλά την κρέμα σε βράση. Σιγοβράζετε την κρέμα για τρία λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
- Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα της κρέμας λεμονιού σε δύο μικρά φλιτζάνια ή ποτήρια σερβιρίσματος και βάλτε το στο ψυγείο για τρεις ώρες.
Tip:
Γαρνίρετε με λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης, λίγη ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού ή λίγα τριμμένα μπισκότα για τραγανή υφή.
Καλή απόλαυση και χρόνια πολλά!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;