Ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχεις παιδιά, ένα κέικ πρέπει να υπάρχει πάντα στο σπίτι. Είναι εύκολο στην παρασκευή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά από τα υλικά που έχεις διαθέσιμα στο ντουλάπι σου, ενώ υπάρχουν και πιο light εκδοχές για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Αν βαρέθηκες τα συνηθισμένα, δοκίμασε να φτιάξεις ένα κέικ πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας πολέντα!
Υλικά
10 πορτοκάλια
250 γρ. μέλι
3 μεγάλα αυγά
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
100 γρ. πολέντα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείφουμε τη φόρμα μας με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλάει. Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί. Στύβουμε τα 3 πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 100 γρ. μέλι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στο μίξερ χτυπάμε 200 γρ. ελαιόλαδο με το μέλι που περίσσεψε και το ξύσμα από 3 πορτοκάλια για 2 περίπου λεπτά. Χτυπάμε μαζί και τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το αμύγδαλο, την πολέντα και το χυμό από 2 πορτοκάλια. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Όταν κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες.
Διαβάστε επίσης: Υγιεινή σούπα με γαρίδες για να αποτοξινωθείς μετά τις γιορτές | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.