Ένα κέικ πρέπει να υπάρχει πάντα στο σπίτι, αφού αποτελεί τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ και ένα εύκολο snack για όλες τις ώρες. Οι συνταγές είναι πραγματικά άπειρες, ποτέ όμως οι παραλλαγές δεν είναι αρκετές! Δοκίμασε, λοιπόν, να φτιάξεις το παρακάτω εύκολο κέικ με μήλα και βατόμουρα.
Τι θα χρειαστείς
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
2 μήλα κομμένα
50 γρ. βατόμουρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε πάλι. Στο τέλος αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κεραμικό ταψί βάζουμε τα μήλα, τα βατόμουρα, 2 κ.σ. νερό, αν θέλουμε λίγη ζάχαρη, και από πάνω το μείγμα, λειαίνοντας με μια σπάτουλα την επιφάνειά του. Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Διαβάστε επίσης:
Πως να φτιάξεις σπιτικές γρανίτες με ροδάκινο | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.